Chung Suk KUHAPDO

ART OF THE SAMURAI

Kuhapdo, de weg van het zwaard, is een Koreaanse aanpassing op het Japanse Iaido en een krijgskunst die doordrenkt is van discipline en tradities. Het Kuhapdo komt voort uit de culturele krijgstraditie van de Samoerai. Het streven van Kuhapdo is het één worden van lichaam, zwaard en geest. Om het zwaard te hanteren vereist een bepaalde niveau van fysieke fitheid. De training gaat daarom gepaard met veel concentratie en doorzettingsvermogen. Het uiteindelijke doel van Kuhapdo is niet om je te helpen een meester te worden met het zwaar, maar om een beter, vrediger leven te leiden. Dit is de ware weg van de krijger.

Chung Suk Kuhapdo

De Chung Suk Kuhapdo stijl is ontwikkeld door grootmeester Lim, Hyun Soo en is sterk verwant aan andere vechtkunsten als Daito Ryu Aikibudo, Hapkido en Iaido. Maar het is meer dan alleen “zwaardtactiek”: Kuhapdo gaat ook over persoonlijke groei, zelfreflectie en een beter, zelfverzekerder, rechtvaardiger en vrediger persoon worden.

Onderdelen

Examens

Wedstrijden

Bond

De Jungki Kwan is een traditioneel Hapkido bond uit Daegu. Het is opgericht in 1974 door Grootmeester Lim, Hyung-soo. Grootmeester Lim heeft sinds 1965 getraind onder Dojunim Choi Yong Sul en is de tweede persoon die de 9e dan heeft ontvangen van Dojunim Choi. Nadat Dojunim Choi zijn dojang sloot, verbleef hij vaak bij Jungki Kwan.

Wij zijn als sportclub aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Het JHKBN staat onder leiding van head master Ronald Verheuvel en is een professionele, actieve en verbindende bond voor beoefenaren van het Jungki Hapkido en Kuhapdo in Nederland. Het woord ‘Kwan’ is Koreaans en staat voor groep, school of familie. Dat is precies wat het JHKBN wil bereiken door haar leden samen te brengen en een platform te zijn voor kwaliteit en mensen met een passie voor Hapkido en Kuhapdo.

Sportiviteit, plezier, zelfbewustzijn, zelfontwikkeling, veiligheid en wederzijds respect zijn randvoorwaarden die we bij de JHKBN erg belangrijk vinden. In dit klimaat willen wij het Jungki Hapkido en Kuhapdo uitdragen. Een landelijke organisatie met een cultuur waarbinnen iedere sporter zich thuis voelt, kan groeien en zich verder kan ontwikkelen. Ons doel is het creeren van sociale verbinding met leeftijdsgenoten, leden van andere verenigingen en of organisaties, het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van netwerken zowel nationaal als ook over de grenzen heen.