Tigers LSE is bedoeld om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de basistechnieken uit de Taekwon-do en Hapkido. De laatste jaren worden er in Nederland steeds meer onderdelen georganiseerd waarbij Tigers LSE leerlingen aan mee kunnen doen. Bedoeling is dat de leerlingen kennis maken met het competitieve aspect van een sport en leren omgaan met winnen en verliezen. Naast leerlingen kunnen strijden voor een plek op de podium, krijgen uiteraard alle Tigers LSE deelnemers een prijs voor het meedoen. Zo gaan ze nooit met “lege handen” naar huis. Deelname aan wedstrijden is vrijblijvend. De leerling kiest er zelf voor om mee te doen. In overleg met de coaches kan er gekeken worden naar een geschikt toernooi om mee te beginnen.

Onderdelen

Afhankelijk van toernooi, kunnen deelnemers meedoen aan verschillende onderdelen. Non-contact sparring (matsogi) en Tigers staartvangen zijn de meest voorkomende onderdelen.

Kosten

Helaas kost het geld om mee te doen aan een toernooi. Omdat we als sportclub er voor hebben gekozen de contributie zo laag mogelijk te houden, kunnen wij het niet veroorloven om de kosten voor deelname aan een toernooi te betalen. Ook moet er vaak betaald worden voor de tribune. Alle kosten worden van te voren gecommuniceerd, zodat je niet voor verrassingen staat.