Informatie

Op zaterdag 3 en zondag 4 april zal ITF HQ het Open Europese Kampioenschappen (hierna Open EK) organiseren in Barneveld. Deze kampioenschappen is open voor alle beoefenaars van Taekwon-do, ongeacht stijl, bond of graduatie. Sportclub Muye Dojang zal met een selectieteam deelnemen aan dit Open EK. Deelname aan het Open EK en de hierbij behorende selectieperiode vallen onder de verantwoordelijkheid van de wedstrijd en opleidingscommissie (hierna WOC).

Onderdelen
Het Open EK kent de onderdelen “Sparring/Matsogi” en “Patterns/Tul” voor zowel individuele als team onderdeel. Bij inschrijving voor het Open EK zal de deelnemer voor beide onderdelen ingeschreven worden.

Deelname
Deelname aan de selectieteam en het Open EK is vrijwillig. Echter, zodra een leerling zich heeft aangemeld, dient hij/zij zich volledig in te zetten tijdens de selectieperiode en het Open EK.

Indien een selectielid in de aanloop van het Open EK niet (meer) kan voldoen aan alle voorwaarden, wordt deze uitgesloten van deelname en kunnen alle gemaakte kosten op de leerling worden verhaald.

Kosten
Deelname aan het Open EK kost 75 euro per deelnemer (individuele onderdelen). Deelname aan de selectieteam kost 5 euro per maand (bovenop de reguliere Taekwon-do lidmaatschap).*

Tijdens het Open EK zullen we in clubtenue aanwezig zijn. Deze kunnen gekocht of geleend worden. De kosten zijn 50 euro bij aanschaf van een trainingsjas of als borg voor het lenen hiervan.

  • Deelname aan de selectieteam is een verplichting om mee te doen aan het Open EK.

Kleding
Het Open EK is open voor alle beoefenaars van Taekwon-do, ongeacht stijl of bond. Hierom zijn er geen verplichtingen omtrent het dragen van een dobok. We verwachten echter als sportclub wel dat de deelnemer zich op wedstrijddag vertoont in het ITF dobok waarmee ook getraind wordt. Er zijn geen regels met betrekking tot kleur van je gebitsbeschermer.

Deelnemers zijn verplicht om zowel rode als blauwe beschermers te hebben tijdens het Open EK. Om onnodige kosten te besparen, zullen deze vanuit de club beschikbaar gesteld worden, indien de deelnemer niet de juiste kleur beschermer(s) heeft. Communiceer dit tijdig met het WOC.

Afzegging
Aanmelden voor de selectieteam is bindend en kan in principe niet worden opgezegd. Hier zijn echter wel elke uitzonderingen op mogelijk. De selectielid kan zich afzeggen bij langdurige blessure*, conflict met de club(coach) of uitschrijving bij de club.

Indien het selectielid ernstige wangedrag vertoont in de selectieperiode, dan kan dit aanleiding zijn voor zowel de clubcoach als de WOC om het selectielid uit de selectieteam te halen. De gedragsregels zijn hierin leidend. Alle, tot dan, gemaakte kosten door sportclub “Muye Dojang” dienen dan terug te worden betaald.

Bij minder ernstig wangedrag, zoals te laat komen, afwezigheid op trainingen, kan de WOC besluiten om passende straffen in te stellen. Bij herhaaldelijk vertoon van minder ernstig wangedrag kan dit leiden tot dezelfde maatregelen als bij vertoon van ernstig wangedrag.

* Bij blessures wordt de selectielid te allen tijden geachte de WOC tijdig per email op de hoogte te stellen.

Aansprakelijkheid
Deelname aan het Open EK is op eigen verantwoordelijkheid. Sportclub “Muye Dojang” of de organisator zijn niet verantwoordelijk voor schade en blessures die ontstaan zijn tijdens selectietrainingen of het Open EK.

[contact-form-7 id=”490″ title=”Deelname selectie”]